Νέα

ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Η Πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη (φέτος είναι στις 6 του μηνός) Κάθε χρόνο διεθνώς, είναι αφιερωμένη στην Αγία Γραφή, και γίνονται και στην Ελλάδα συνεισφορές από Εκκλησίες και άτομα υπέρ [...]

Η Πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη
(φέτος είναι στις 6 του μηνός)
Κάθε χρόνο διεθνώς, είναι αφιερωμένη στην Αγία Γραφή, και γίνονται και στην Ελλάδα συνεισφορές από Εκκλησίες και άτομα υπέρ του έργου της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

Κάθε τόσο μαθαίνουμε ότι κείμενα μεγάλης αξίας πωλούνται στις διάφορες δημοπρασίες σε τιμές εξωφρενικές. Ιστορικά αυτόγραφα, σπάνια βιβλία, αφίσες, φωτογραφίες κλπ. Στίχοι ενός ύμνου με συνολικά 115 λέξεις, ένα από τα πιο σπάνια χειρόγραφα όλων των εποχών, εκτιμάται έως και 50.000 δολάρια. Ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον γάλλο ζωγράφο Πολ Γκογκέν, εκτιμάται μεταξύ 15 και 20 χιλιάδων δολαρίων. Ένα δισέλιδο γράμμα, υπογεγραμμένο από τον Μπρους Λι σ’ έναν φίλο του από το 1972, εκτιμάται στα 10 με 12 χιλιάδες δολάρια. Υπάρχουν στίχοι τραγουδιού του Ντον ΜακΛίν που πουλήθηκαν 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, το 2015.

Αν ένα ανθρώπινο κείμενο, λίγοι στίχοι ή ένα γράμμα έχουν τόσα να «πουν», πόσο πρέπει να εκτιμηθεί το βιβλίο που περιέχει τα λόγια του Θεού, που δίνουν ζωή; Κανένα ανθρώπινο γραπτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Βίβλο. Άνθρωποι κάθε μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου αναφέρονται με λατρεία στο βιβλίο του Θεού. «Ο λόγος του Θεού είναι αλήθεια», είπε ο Χριστός (Ιωάννης 17:17). «Αν δεν μου ήτανε απόλαυσή μου ο νόμος σου, τότε μέσα στη θλίψη μου θα ’μουν χαμένος», λέει ο Δαβίδ (Ψαλμός 119:92). «Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη…» λέει ο απ. Παύλος (Β΄ Τιμόθεον 3:16).

Πόσο εκτιμάς εσύ τον Λόγο του Θεού, τον γραπτό; Πόσο θέλεις να κυκλοφορήσει ευρύτερα στην πατρίδα μας; Πόσο είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις τον οβολό σου στην προσπάθεια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, να διαδώσει την Αγία Γραφή; Σου δίνεται κι εφέτος η ευκαιρία να δείξεις έμπρακτα την αγάπη σου.

Διαβάστε ολόκληρο τεύχος για την Πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη εδώ

Ενισχύστε το έργο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας: Ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ στην αρχική σελίδα του site μας ή καταθέστε το ποσό της δωρέας σας στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: ΙΒΑΝ GR5501 101510000015148030941

 

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Kατηγορίες