ΦΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ

Απειλές, Απειλές, Απειλές,

ΓΡΑΦΤΗΚΕ πρόσφατα ότι βρισκόμαστε σε εποχή απειλών. Πράγματι. Αν κοιτάξει κανείς ένα γύρο στον ορίζοντα του πλανήτη, θα δει απειλές κάθε είδους να περικυκλώνουν την ανθρωπότητα.

Απειλές πολέμων σε Ευρώπη και Ασία, απειλές από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, απειλές από τις πυρηνικές δοκιμές, απειλές στη σίτιση του πλανήτη λογω των πολέμων, απειλές από ασθένειες κι επιδημίες, όπως π.χ. από τον πανταχού παρόντα κορωνοϊό, απειλές από επιδημίες του παρελθόντος, απειλές από μικρόβια που πια είναι ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά, απειλές από την οικονομική δυσπραγία και τελειωμό δεν έχουν οι απειλές.

Ο πολίτης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ξυπνάει και κοιμάται αγκαλιά με τον φόβο. «Όταν έχουμε πόλεμο οι δημοσιονομικοί κανόνες μπαίνουν στην άκρη», τονίζει στον Liberal ο Γερμανός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος για το ενδεχόμενο να παγώσει φέτος η Ευρώπη. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πλέον ένα πολύ πιο αβέβαιο περιβάλλον με ασύμμετρες απειλές, και μεγάλα σοκ συμβαίνουν αρκετά συχνά στον πλανήτη», συμπληρώνει.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, γράφτηκε ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει την «τέλεια καταιγίδα», γιατί συνδυάζει πολλές και απρόβλεπτες απειλές μαζί: οικονομική δυσπραγία, απειλή της πανδημίας, απειλές του μεταναστευτικού προβλήματος, απειλές του γείτονα. Απειλές, απειλές, απειλές…

Πώς ένας χριστιανός αντιμετωπίζει όλες αυτές τις καταστάσεις; Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στραφεί στον Θεό της Βίβλου. Ο Λόγος του Θεού τον εθαρρύνει και του δίνει κουράγιο. Στις σελίδες της Βίβλου συναντάει κανείς μεγάλα παραδείγματα ανθρώπων, που κατά καιρούς εμπιστεύθηκαν στον Θεό την ασφάλειά τους και την προσωπική τους ηρεμία, ανεξάρτητα και πέρα από κάθε απειλή.

Ο βασιλιάς Δαβίδ ένιωσε στο πετσί του τη μεγαλύτερη απογοήτευση αλλά και την απειλή να χάσει το βασίλειό του από τον ίδιο του τον γιο, τον Αβεσσαλώμ. Ξεσήκωσε τον στρατό κι έκανε επανάσταση ενάντια στον πατέρα του. Ο Δαβίδ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το παλάτι του και τα υπάρχοντά του και να κρυφτεί στις ερημιές (Β΄ Σαμουήλ 15).

Κι εκεί στη μεγάλη του δοκιμασία, καθώς τον απειλούσε ο γιος του, είπε αυτά τα λόγια: «Κύριε, πώς πλήθυναν οι εχθροί μου! Πολλοί στρέφονται εναντίον μου […] Εσύ όμως, Κύριε, είσαι ασπίδα προστασίας μου […] Δεν σκιάζομαι πολυάριθμο λαό, που μ’ έχθρα με κυκλώνει…»

Απειλές, λοιπόν, τριγύρω; Η προστασία του Θεού καλύπτει όποιον τον εμπιστεύεται. ◆

 

Διαβάστε ολόκληρο το νέο τεύχους του ενημερωτικού μας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Archives
Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930