Νέα

9 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η 9η Μαΐου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τις Βιβλικές Εταιρίες. Είναι η ημερομηνία που μια ομάδα Βιβλικών Εταιριών το 1946, «παρακινούμενη από την ανάγκη του κόσμου για τον Λόγο [...]

Η 9η Μαΐου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τις Βιβλικές Εταιρίες. Είναι η ημερομηνία που μια ομάδα Βιβλικών Εταιριών το 1946, «παρακινούμενη από την ανάγκη του κόσμου για τον Λόγο του Θεού και από τη βαθιά χριστιανική συναναστροφή όσων εργάζονται μαζί για τη διάδοσή του», συμφώνησε να σχηματίσει τις Ηνωμένες Βιβλικές Εταιρίες. Οι Βιβλικές Εταιρείες σηματοδοτούν αυτήν την επέτειο μέσω μιας Ημέρας Προσευχής, αξιοποιώντας την ευκαιρία να σκεφτούν αυτήν την κληρονομιά, ευχαριστώντας τον Θεό για τις ευλογίες του στο έργο τους και προσευχόμενοι για την κοινή μας αποστολή: την Αγία Γραφή για όλους.

Φέτος, καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτά τα λόγια, γραμμένα λίγους μήνες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ιδιαίτερα δραματικά. Σήμερα, ο κόσμος μας χρειάζεται την ελπίδα και την ανακούφιση της Βίβλου περισσότερο από ποτέ. Συνειδητοποιούμε επίσης, ακόμη πιο έντονα από πριν, πόσο πρέπει να υποστηρίζουμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον ως Αδελφότητα και ως μέλη των εκκλησιών, των κοινοτήτων και των εθνών μας.

Η φετινή επίσημη προσευχή, που γράφτηκε από τον Γενικό Διευθυντή των Η.Β.Ε. Michael Perreau, (και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω) ζητάει από τον Θεό να μας δώσει δύναμη, συμπόνια, σοφία και ελπίδα καθώς αντιμετωπίζουμε αυτήν την παγκόσμια κρίση.

Πατέρα μας αγαπημένε, στο ξεκίνημα αυτής της νέας δεκαετίας, ερχόμαστε σ’ Εσένα γεμάτοι ευχαριστία για τις τόσες πολλές ευλογίες σου στο έργο των Βιβλικών Εταιριών για περισσότερο από δύο αιώνες. Μέσα σε καλές και άσχημες περιόδους, πόλεμο και ειρήνη, ευημερία και ταλαιπωρία, χαρά και θλίψη, είσαι πιστός και καθοδηγείς τις Βιβλικές Εταιρίες καθώς εργαζόμαστε μαζί για να κάνουμε τον Λόγο σου που μεταμορφώνει τη ζωή του ανθρώπου διαθέσιμο και προσιτό σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει την πρωτόγνωρη πρόκληση της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ευχαριστούμε που μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στη μέση του χάους, επειδή έχουμε έναν Θεό που η αγάπη του είναι ακλόνητη.  

Κυρίαρχε Θεέ, απευθυνόμαστε σ’ Εσένα για σοφία αυτή την ώρα καθώς επιδιώκουμε να φέρουμε ελπίδα στα έθνη, τις εκκλησίες και τις κοινότητές μας. Σου ζητάμε να ευλογήσεις τους ηγέτες της Αδελφότητάς μας και κάθε τοπικής Βιβλικής Εταιρίας, ώστε να διακρίνουν τον καλύτερο τρόπο για να ανταποκριθούν σε αυτήν την εξελισσόμενη κρίση και σε ό,τι μπορεί να βρίσκεται πέρα από αυτήν.

Προσευχόμαστε να μας εμπνεύσεις καθώς, μαζί, ανακαλύπτουμε νέους, δημιουργικούς τρόπους για να φέρουμε σε επαφή τους ανθρώπους με τη Βίβλο. Είθε αυτές οι προσπάθειες να φέρουν ανακούφιση και παρηγοριά σε όσους είναι ασθενείς, συντετριμμένοι, φοβισμένοι, μόνοι και σε απόγνωση.

Αγαθέ Θεέ, σε ευχαριστούμε που μπορούμε να ανατρέξουμε στον Λόγο σου για να αντλήσουμε δύναμη στις δύσκολες στιγμές. Σε παρακαλούμε να στηρίξεις και να ευοδώσεις το έργο της μετάφρασης, της έκδοσης και της διανομής της Αγίας Γραφής, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στον διαχρονικό πλούτο της.

Κύριε, Θεέ, προσευχόμαστε για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που επηρεάζονται από την παγκόσμια οικονομική ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού. Σε εμπιστευόμαστε και προσδοκούμε αυτή να είναι μια μεταμορφωτική περίοδος για τον κόσμο, που θα συνοδεύεται από μια πρωτοφανή εκδήλωση αγάπης, γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης. Σε ευχαριστούμε για όσους με πιστότητα υποστηρίζουν το έργο των Βιβλικών Εταιριών όλα αυτά τα χρόνια και ζητάμε να ευλογήσεις αυτούς και τις οικογένειές τους.

Εμπνεόμενοι από τα λόγια του Ψαλμού 22 [23], προσευχόμαστε: Κύριε, Ποιμένα μας, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, βοήθησέ μας να βρούμε ανάπαυση στα χλοερά βοσκοτόπια της αγάπης σου. Ανανέωσέ μας με τα ζωντανά νερά του Λόγου σου. Μείνε κοντά μας και οδήγησέ μας Κύριε, καθώς έτσι ακόμα κι αν περάσουμε από κει που ο θάνατος κυριαρχεί, δεν θα φοβηθούμε μην μας βρει κακό, γιατί εσύ είσαι μαζί μας.

Αμήν.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Kατηγορίες