Νέα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Β.Ε. και Πρόεδρος της [...]

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Β.Ε. και Πρόεδρος της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος Αιδέσιμος Μελέτιος Μελετιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Γ.Σ. της Ε.Β.Ε. Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ιονίων Νήσων και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης π. Ιωάννης Σπιτέρης και ο Διευθυντής της Ε.Β.Ε. κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης, μετά από αίτησή τους, έγιναν δεκτοί από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να τον ενημερώσουν για την επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση της Ιονίου Βιβλικής Εταιρίας στην Κέρκυρα, της πρώτης Βιβλικής Εταιρίας στη χώρα μας, οργανική συνέχεια της οποίας είναι η Ελληνική Βιβλική Εταιρία και να τον προσκαλέσουν να τιμήσει με την παρουσία του την κεντρική εκδήλωση της Επετείου, η οποία προβλέπεται να γίνει στις 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δεκτή την πρόσκληση και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και στις προβλεπόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις για την σημαντική αυτή επέτειο της. Συνεχάρη με θερμά λόγια τους παρευρισκομένους, διότι η Ε.Β.Ε. αποτελεί τον μόνο επίσημο, αποδεκτό και αποτελεσματικό θεσμό συνεργασίας των μεγάλων εκκλησιαστικών παραδόσεων που τιμά τον Χριστιανισμό και δικαίως τιμάται για το έργο της.

Η συνάντηση έγινε σε μία όμορφη ατμόσφαιρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ότι, όχι μόνο γνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Βιβλική Εταιρία, της συνεχούς δηλαδή παρουσίας του βιβλικού έργου στην πατρίδα μας όπως αυτό λειτούργησε και εκφράστηκε αδιάκοπα από το 1819 έως τις μέρες μας, αλλά και ενθάρρυνε τους εκπροσώπους της, να συνεχίσουν την πολύτιμη και θεάρεστη προσφορά τους στον τομέα της καταλλαγής, της αδελφοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ όλων των Χριστιανών της Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Kατηγορίες