“Η Εικονογραφημένη Αγία Γραφή” στη 15η ΔΕΒΘ

Το τεραήμερο 3-6 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (ΔΕΘ-HELEXPO) η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που είναι το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Την Έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Φέτος συμμετείχαν 285 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την επισκέφθηκαν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία που συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, ήταν παρούσα με τις εκδόσεις της στο κεντρικό περίπτερο των εκδόσεων Εν Πλω μαζί με άλλους εκδότες χριστιανικών βιβλίων. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις -για διαφορετικό κοινό- τη νέα μας έκδοση “Η Εικονογραφημένη Αγία Γραφή”.

Τα πρωινά των δύο πρώτων ημερών επισκέπτονται την Έκθεση κυρίως σχολεία κι έτσι την Παρασκευή 4 Μαΐου το τμήμα Β3 του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Μαράσλειου) συνοδευόμενο από τη θεολόγο-καθηγήτρια κα Μαρία Φαρσιαρώτου παρακολούθησε και συμμετείχε στην πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις. Πριν την έναρξη ο Γιώργος Σώχος, υπεύθυνος πωλήσεων & επικοινωνίας της Ε.Β.Ε., αναφέρθηκε με συντομία στο έργο και τις δραστηριότητες της Εταιρίας.

Οι ομιλητές, που ήταν η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Χαράλαμπος Ατματζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, κατάφεραν με τη ζωντανή συζήτηση που ανέπτυξαν και τις βιβλικές αναφορές να κρατήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και παράλληλα να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα το περιεχόμενο και το μήνυμα της Αγίας Γραφής. Στο τέλος, οι μαθητές δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την προσφορά ενός αντιτύπου της “Εικονογραφημένης Αγίας Γραφής” για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση. Ο Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας Μιχάλης Χατζηγιάννης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσίασε τους δύο ομιλητές: τον Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ που τόνισε τη σημασία και αναγκαιότητα της μετάφρασης της Αγίας Γραφής και τον Παναγιώτη Υφαντή, αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ που αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η εικονογράφηση στην κατανόηση και ερμηνεία του βιβλικού κειμένου.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Archives
Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031