Νέα

Ημερίδα: Αγία Γραφή, Διάλογος Θεού-Ανθρώπου

Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, στο πλαίσιο του έτους του αφιερωμένου στην Αγία Γραφή, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Διάλογος Θεού-Ανθρώπου» στις 3 Μαρτίου 2018, ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του [...]

Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, στο πλαίσιο του έτους του αφιερωμένου στην Αγία Γραφή, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Διάλογος Θεού-Ανθρώπου» στις 3 Μαρτίου 2018, ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, οδός Βασ. Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις από τους:
– Δρ. Μυρτώ Θεοχάρους, καθηγήτρια Παλαιάς Διαθήκης Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο «Το Βιβλίο του Δευτερονομίου και η Κοινωνική Πρόνοια»
– π. Σωτήρης Μαυροφίδης, θεολόγος – βιβλιστής «Ο σχηματισμός της Καινής Διαθήκης»
– π. Μάρκος Φώσκολος, θεολόγος – ιστορικός «Η Αγία Γραφή στη λατρεία της Εκκλησίας»
– κ. Χρήστος Καρακόλης, αναπληρωτής καθηγητής της Καινής Διαθήκης στο τμήμα Θελογίας του ΕΚΠΑ «Η Καινή Διαθήκη ως θεμέλιο διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των χριστιανικών Εκκλησιών»
– κ. Ιωάννης Τσεβάς, χειρουργός οδοντίατρος, διευθυντής του Ελληνικού Ιστορικού Ευαγγελικού Αρχείου «Παρουσίαση των Εκθέσεων»
Συμμετέχει με ύμνους το φωνητικό σύνολο MANUS APERTAE
Στο πλαίσιο της ημερίδας, στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει Έκθεση που ευγενικά παραχώρησε στην Αρχιεπισκοπή μας η Ελληνική Βιβλική Εταιρία με τίτλο «Αγία Γραφή, από τα αρχαία χειρόγραφα στις σύγχρονες μεταφράσεις» καθώς και έκθεση παλαιών αντιτύπων-κειμηλίων Αγίων Γραφών από το Αρχείο του Αποστολικού Κέντρου «Πίστη και Πολιτισμός» της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου, από την Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών των πατέρων Ιησουιτών και από το Ελληνικό Ιστορικό Ευαγγελικό Αρχείο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your name.
Please enter comment.
Kατηγορίες